Mies sai kadehdittavan joululahjan: paketillisen sanoja ja päätteitä runojen rustaamiseen. Koska sanojen takana on merkitysten ja assosiaatioiden lisäksi magneetti, runot voi luoda suoraan jääkaapin oveen. Vietimme siis joulupäivän ystävämme kanssa tattikeittoa hörppien ja runoja imeskellen.

Jokainen kävi vuorollaan kiinnittämässä hengentuotoksensa oveen ja sai ansaitsemansa kehut. Olimmehan ilmielävä lahjakkaiden runoilijoiden seura! Sanoja sai valita harkiten, niitä oli lupa vaihtaa toisten kanssa, mutta haasteellisinta oli, kun olemassa olevista sanoista kahmaisi kourallisen ja joutui tyytymään siihen, mitä käteen jäi. Ja silti lopputulokset olivat tätä luokkaa:

Onni tulee vaahtopäin.
Jälkeen sen
hauska tuoksu.

Raati oli yksimielinen: ilmiselvää tommytabermannilaisuutta havaittavissa!

Miehen joululahjasta tulee olemaan iloa koko vuodeksi. Jääkaapin oveen jätettiin lahjan saajan runoista ehkä jääkaappikelpoisin paikalleen. Se näkyy näin:

Mahtava maito.
Pehmeä puuro.
Miksi äiti?