“Perisynnit: uskottomuus, epärealistisuus ja päiväkännit.”

Helsingin Sanomien esikoisromaanikilpailun palkintoehdokas vuonna 1999. Kertomus naisesta, joka kyllästyy leppoisaan aviomieheensä ja tuskastuttavan tasapainoiseen elämäänsä. Hän jättää kaiken entisen ja muuttaa vanhan professorismiehen vuokralaiseksi. Miehiä tulee ja menee, mutta satunnaiset suhteet eivät tunnu tuovan helpotusta tyhjältä tuntuvaan elämään.

Romaanin pohjalta on tehty Pro gradu -tutkielma “Itsekäs, itsekkäämpi, sinkku? – Itsenäisen naisen elämää Virve Sammalkorven romaanissa Sinkkuleikki” (Katja Haapala, Turun yliopisto, 2000)

Tekstinäyte romaanista

“Pientä liikettä alkoi olla havaittavissa jo pari vuotta ennen kolmenkymmenen ikävuoden joukkokriisiä. Ihmiset ympärilläni käyttäytyivät kuin kiinalaiset metrolaiturilla; levotonta liikehdintää ja valmistautunutta valppautta. Yhtäkkiä joka puolella partnereita petettiin ja puolisoita jätettiin. Ystäviin otettiin reippaasti etäisyyttä. Pian huomasin, ettei teini-iän idealismista ollut enää rippuakaan jäljellä.”

Otteita julkisesta sanasta

Aidon oloinen kertomus naisesta, joka kyllästyy tuttuun ja turvalliseen mutta yllätyksettömään aviomieheensä. – – Tarinan hohto on siinä, että se voisi sattua kenelle tahansa.
Me Naiset

Suomen markkinoiden ensimmäinen vastaus Bridgetille. Kolmekymppinen nainen eroaa miehestään ja palaa sinkkuuteen kymmenen vuoden tauon jälkeen – kymmenen vuotta vanhempana.
Helsingin Sanomat/Nyt-liite

Sammalkorven vahvuus on sujuvuus.
Ilta-Sanomat

Ammattitaitoisesti kirjoitettu viihderomaani, joka etenee vauhdikkaasti, hauskasti, eikä siitä liioin puutu itseironiaakaan.
Helsingin Sanomat