“Kuulostaa hyvältä, totesi Paula ja mursi patongilta niskan.”

Paula ja Klaus ovat sliipattu, häikäilemätön menestyjäpari, Sanna sen sijaan yksinäinen ketjupolttaja, jonka hiljainen ystävyys Paulaan on jatkunut lapsuudesta asti. Rakkaus kuitenkin muuttaa Sannan elämän tärkeysjärjestyksen kohtalokkaasti. Helteisen kesän alussa kumpikaan naisista ei arvaa, mitä syksy tuo tullessaan. Moderni videosukupolven tarina kostoon päättyvästä ystävyydestä; kertomus, josta ei puutu absurdejakaan aineksia.

Tekstinäyte romaanista

“Istuin parvekkeella melkein koko yön ja poltin askillisen savukkeita. Valkoista marlboroa, äidiltä tyttärelle. Polttelin, siemailin haaleaa teetä ja mietin, mikä olisi paras tapa toteuttaa päätös, jonka olin Paulan luona tehnyt ja joka oli entisestään vahvistunut Tomin tultua luokseni. Välillä kävin katsomassa Tomia ja kun palasin paikalleni punaiselle puutuolille, jatkoin suunnitelmieni hiomista. Pikku hiljaa palaset alkoivat loksahtaa paikalleen, ja minä painoin jokaisen yksityiskohdan mieleeni. En tarvinnut muistiinpanoja, sillä aivoni olivat harjaantuneet tekemään huomioita ja muistamaan ne.”

Otteita julkisesta sanasta

Kun oikein juonitaan, saavat tapahtumat suunnitelemattoman lopun. Absurdi huumori ja trillerimäisyys tempaavat mukaansa.
Apu

Paula ja Klaus herättää voimakkaita tunnekuohuja eikä jätä lukijaansa välinpitämättömäksi. Se on tarkoin pohdittu kahden erilaisen elämäntavan vertailu, jossa koomiset ja kauhistuttavat ainekset kohtaavat saumattomasti. Romaanista saisi helposti sovitettua vähintäänkin tv-elokuvan, sillä jutun näkee helposti kuvina.
TV-maailma

Parasta Sammalkorven kerronnassa on itseironinen asenne. Ironia pistää, nipistää ja osuu, mutta niin tahdikkaasti ja hauskasti, ettei siitä tule liian paha mieli.
Helsingin Sanomat

Paulan ja Klausin seurassa on helppo viihtyä.
Aamulehti

Työelämän kuvaus on herkullista.
Ilta-Sanomat