Olen potenut jonkinlaista alakuloa Euroopan nykytilan ja viimeaikaisten uutisten tähden. Olen yrittänyt kaivaa asioille perspektiiviä lähiaikojen sotahistoriasta, ja vaikka se on antanut mittakaavaa – kärsimys maailmassa on vakio, eikä toivo rauhasta ole vain eurooppalaisten etuoikeus – niin turvallisuudentunnetta se ei ole lisännyt. Moni normaali asia, tai oikeammin arjen ylellisyys, on tuntunut huolen varjossa turhalta, mikä on traagista, kun nimenomaan pitäisi juhlia kaikkea normaalia niin kauan kuin se on mahdollista. Arki, elämän pienet ilot, tasainen turvallinen keskinkertaisuus. Kävin viime viikonloppuna turistina Mikkelissä, ja tämä lähtöpäivän auringonlaskukuva rauhan aikaa elävässä kotimaassa on mieleenpainuvin matkakuva vähään aikaan. Vielä jokin aika sitten olisin toivonut olevani jossain kauempana, jossain jännemmässä, vieraammassa, palkitsevammassa paikassa, mutta juuri nyt rauhallinen ilta Mikkelissä oli riittävän hyvä.

Käy tykkäämässä tai kommentoimassa kuvaa Instagramissa ›
Virve Instagramissa: instagram.com/virvesammalkorpi