”Muistan vieläkin sen lauantain, jolloin ensimmäisen kerran tunnustin itselleni, että kaipasin vapautta. Istuin keittiönpöytämme ääressä kahvimuki edessäni. Oli täydellinen aamu. Vapaapäivä. Märät hiukset pyyhkeen alla. Ulkona pilvetön taivas ja aurinko. Ihoni oli kirkas ja mieleni puhdas. Yhtäkkiä silmiini osuivat Villen aamiaisleivästä pöydälle varisseet murut. Miljoonia muruja piikkinä lihassani.”

Keksin osallistua seen kuvittamalla omia kirjojani. Murukuva on autenttinen kännyräpsy maanantaiaamulta oman kotini keittiöstä, mutta ketään Villeä täällä ei asustele. Ja kuvahan siis liittyy esikoisteokseeni Sinkkuleikki (ilmestynyt armon vuonna 1999). Romaani vastaa Helmet-haasteen kohtaan nro 8: kirjan nimi on mielestäni tylsä. Sorry, @karistonkirjat. 🤭 Oma työnimeni kirjalle oli Kiinalainen metrolaituri, joka olisi ollut minusta nimenä huomattavasti kiinnostavampi. Mutta ymmärrän markkinoinnilliset haasteet; Sinkkuleikki jättää varmasti vähemmän arvailtavaa. Uhka vai mahdollisuus?

Tutustu haasteeseen: Pieni Helmet-lukuhaaste 
Käy tykkäämässä tai kommentoimassa kuvaa Instagramissa ›
Virve Instagramissa: instagram.com/virvesammalkorpi