Virve Sammalkorpi on romaanillaan Metsän keskellä maja ehdolla Runeberg-palkinnon saajaksi. Palkinto myönnetään Runebergin päivänä 5.2.2004 ja se on arvoltaan 10 000 euroa. Palkinnon takana ovat Sanomalehti Uusimaa, Porvoon kaupunki, Suomen Kirjailijaliitto, Suomen Arvostelijain Liitto ja Finlands Svenska Författarföreningen.

Valintalautakunta romaanista Metsän keskellä maja: Tiukasti keskitetty psykologinen jännäri vie syvälle pimeyden ytimeen. Romaanissa pahimmat pelot muuttuvat todeksi ja silti ei jää epäselväksi, että kaikkein pahinta on pelko itsessään, kauhu, joka pitää majaansa mielen perukoilla. Luontevasti romaanin kokonaisuuteen uppoavien takautumien kautta synkkään kertomukseen läikähtää tilkkanen valoa. Virve Sammalkorpi antaa ymmärtää, että pahimpien pelkojen kohtaaminen on myös tie selviytymiseen.

Muut ehdokkaat ovat: Johan Bargum novellikokoelmalla Avsked, Margaretha Hupa runokokoelmalla De kommer tillbaka, Rakel Liehu romaanilla Helene, Sofi Oksanen romaanilla Stalinin lehmät, Esa Sariola kirjalla Miehelle kuuluu kaikki, Heimo Susi romaanilla Kentauri ja Merja Virolainen runokokoelmalla Olen tyttö, ihanaa!.